Gå til sidens hovedinnhold

Nattbusser hele uka

I dag har du valget mellom å gå eller ta taxi hvis du har testet nattelivet en torsdag. Våren 2008 kan du kanskje bruke månedskortet på nattbussen hjem.

OSLO ØST: Under "Trygg by"-høringen i Rådhuset forrige onsdag gikk flere voldseksperter ut og sa et bedre kollektivtilbud kan hindre vold. Uavhengig av dette har faktisk Oslo Sporveier begynt å planlegge et hel-ukes nattbusstilbud. Politiet påpekte at folk ikke kommer seg ut av sentrum nattestid fordi det ikke er noen taxier eller busser, og nå kommer Sporveien politiet i møte.
Vi har nattbussene på blokka, ja. Vi vurderer å gjøre kollektivtrafikken døgnkontinuerlig, ved å utvide nattbusstilbudet til alle ukedagene, sier informasjonssjef i Oslo Sporveier, Hans Andreas Fristad til Østkantavisa.
Selv om nattbusstilbudet i dagens situasjon finansierer seg selv, vil Oslo Sporveier være avhengig av et økonomisk tilskudd for å få til et nattbusstilbud også på hverdagene. Det er liten tvil om at nattbusser på ukedagene vil ha et betraktelig lavere antall passasjerer.
Hvis alle gode krefter går sammen, kan dette bli mulig. Vi er i alle fall villig til å gå i dialog, sier Fristad.
Ikke bare vurderer Sporveien hel-ukes nattbusstilbud, de vurderer til og med å la faste kunder slippe unna nattaksten på 60 kroner.
Én av ideene er å la faste kunder bruke månedskortet sitt, forteller Fristad.
Han påpeker at disse ideene neppe kan bli gjennomført før våren 2008. Akkurat nå har Sporveien et anbud ute der nattbussene er en del av pakka, og i forbindelse med dette anbudet kan Oslo Sporveier gjøre justeringer som f.eks å innføre hel-ukes nattbusser.
Akkurat hvordan tilbudet vil bli seende ut er usikkert. Men natt til lørdag og søndag er de travleste dagene, så det kan bli et system hvor du har noen nattbusslinjer hele uka og ekstralinjer i helgene, tenker Fristad høyt.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien