Gå til sidens hovedinnhold

Natteravnene vender tilbake

Det er to år siden natteravnene gikk vaktrunder på Lindeberg. FAU har nå tatt initiativ til gjennoppstarte en lokal natteravngruppe.

Lindeberg: Mary Goodman og fem andre FAU-representanter tok initiativet til å starte en gruppe med natteravner på Lindeberg etter at de fikk en oppfordring fra politiet.
- Politiet har belegg for at dette tiltaket hjelper ungdom, særlig på kveldstid fredag og lørdag, forteller Goodman.

Rekrutteringsmøte

Torsdag kveld holdt FAU et informasjon -og rekrutteringsmøte på Lindeberg skole. FAU representantene ønsket å starte ordningen fra og med fredag 25. november 2005 og vil etterhvert sette opp en vaktliste for hele skoleåret. FAU-representantene oppfordrer foreldre og andre voksne på Lindeberg til å engasjere seg og la seg verve til vaktordningen.
Rektor ved Lindeberg skole, Tom Wittenberg, deltok på møtet og presiserte at ungdommen på Lindeberg ikke er verre en ungdommen ellers i byen.
- De aller fleste ungdommene er positive.
Wittenberg kommenterte videre at man derimot idag står ovenfor en rekke problemer man ikke hadde før.
- Bruk av mobil og chatting gjør det vanskeligere for oss voksne å følge med. Navnebruk og lignende har ofte startet via SMS.
Rykter om hjemme-alene-fester kan også spres via tekstmedlinger og gjøre at slike fester kommer ut av kontroll. Wittenberg har dessuten observert at oppførsel mellom kjønn har jevnet seg ut.
- Jenter står ikke lenger tilbake for gutter med hensyn til bruk av vold.

Samarbeider med politiet

Lindeberg skole og politiet samarbeider tett. Førstebetjent Roy Cato Einarsen fra Stovner politistasjon var tilstede på møtet for å innformere og tipse de oppmøtte om volds -og rusproblematikk blant unge, og samtidig gi råd og veiledning til de oppmøtte foreldre.
- Trygge rammer skaper gode oppvekst -og læringsmiljøer, uttalte Einarsen.
- Natteravnene kan være en viktig del av et foreldrenettverk som kan bidra til å skape et tryggere miljø for ungene her på Lindeberg
Einarsen hevdet at barn og unge ønsker rammer og at de voksne sier ifra om hva som er greit og hva som ikke er greit.
-Tør å ta kontroll, var oppfordringen.
Ole Johan Berg representerte sentralorganisasjonen for Natteravnene i Oslo på møtet. Han presiserte, i samstemmighet med førstebetjent Einarsen, at det ikke er natteravnene sin oppgave å opptre som politi. I voldelige situasjoner oppfordret han de oppmøtte til å trekke seg unna og tilkalle politiet.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter