RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nattklubb-eier banket full mann

(Illustrasjonsfoto Scanpix)
Sist oppdatert:
Samtidig som nattklubbeieren sparket den fulle mannen i ansiktet, klemte dørvakten så hardt rundt halsen hans at han lagde gurglelyder.

Begge ble dømt i Bergen tingrett for angrepet på mannen, men bare nattklubbeieren må i fengsel.

Gjest ble syk
Episoden skjedde i juni i fjor på et utested i Bergen sentrum. En kvinnelig gjest på det populære diskoteket hadde fått et illebefinnende i løpet av natten og måtte bæres ut av nattklubbeieren. I et smug på baksiden av klubben ble kvinnen lagt på bakken, mens eieren og en av dørvaktene våket over henne i påvente av ambulansen. Alle som forsøkte å gå gjennom smuget, ble stoppet av nattklubbeierens kjæreste og bedt om å ta en annen vei.

Men da den svært fulle mannen kom gående, klarte ikke kvinnen å stoppe ham. I stedet skubbet han henne bort og fortsatte inn i smuget. Da ble dørvakten rasende og gikk til angrep mot den fulle mannen. Ifølge vitner til hendelsen la han ham i bakken og tok strupetak på ham, slik at det kom gurglelyder.

Sparket mens han lå
På samme tid kom nattklubbeieren til og ga den liggende mannen et kraftig spark i halsregionen, noe som førte til et blåmerket på kjaken. Bergen tingrett så langt mer alvorlig på dette sparket enn på dørvaktens kvelertak, og kaller det i dommen «en overreaksjon», ettersom dørvakten allerede hadde mannen under kontroll.

Men like fullt mente de også at dørvaktens reaksjon var unødvendig voldelig.

«Fornærmede var full og ikke helt med på situasjonen, mens tiltalte er stor og kraftig og kunne med mindre kraft geleidet fornærmede forbi det stedet der kvinnen lå. Det ville være å forvente at han med sin lange erfaring som dørvakt hadde klart å løse dette på en annen og mindre voldsom måte.»

Lang erfaring
Både dørvakten og nattklubbeieren har 10 års erfaring som dørvakter.

Begge ble dømt for å i fellesskap ha banket opp den fulle mannen men fikk forskjellig straff. Dørvakten, som er tidligere dømt for heleri, fikk 30 dagers betinget fengsel og en bot på 5000 kroner, mens nattklubbeieren må sone en straff på 30 dager bak murene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere