Nattklubbeier pågrepet etter brannkatastrofe

Foto: AGENCIA RBS (Afp)

Politiet har pågrepet en av eierne av nattklubben hvor 231 personer omkom da det brøt ut brann under en konsert i helgen.

28.01.13 17:08

En arrestordre er samtidig utstedt på en annen av eierne. I tillegg har politiet brakt inn to medlemmer av bandet som spilte på nattklubben, deriblant vokalisten, opplyser påtalemyndigheten.

En av Brasils verste tragedier
Desperate ungdommer forsøkte å flykte gjennom tjukk, svart røyk da nattklubben Kiss ble overtent på tre minutter. Livredde nattklubbgjester forsøkte å ta seg ut den ene utgangsdøren som var åpen.

Etter tragedien spurte folk seg hvordan tragedien kunne skje, hvem som hadde ansvaret for arrangementet, om bruken av bluss var autorisert og om det stemmer at bare én utgang kunne brukes.

- Jeg har aldri sett en sånn tragedie i mitt liv. De er så unge, sa en av brannmennene som deltok i redningsarbeidet til BBC.

Politimann Sandro Meinerz, som kom raskt til klubben, sier til nyhetsbyrået AP at synet som han var grusomt.

- Kropper ligger stablet oppå hverandre og vi måtte ta i bruk gaffeltrucker for å flytte likene. Det var helt grusomt, sa politimannen til AP.

Brasils president Dilma Rousseff avbrøt søndag sin reise til Chile for å vise sin støtte til ofrene.

Utløst av gnister fra en fakkel
Overlevende har sagt at brannen ble utløst av gnister fra en fakkel som ble holdt av vokalisten. Ifølge brannvesenet er dette et klart regelbrudd. Overlevende har samtidig fortalt om problemer med å få opp nødutgangene, og minst ett brannslukkingsapparat skal ha vært defekt.

Ett av bandmedlemmene, 30 år gamle Danilo Jaques, døde i brannen, men de fem andre bandmedlemmene overlevde.

Foto: STRINGER/BRAZIL Reuters

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.