RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Natural begynner slankesalg til griser (Ny)

Sist oppdatert:
Slankeselskapet Natural har registrert det første salget av CLA i grisefôr gjennom lisensen med BASF. Men nye dyregrupper forventes ikke å komme i år. Les mer
(Ny: med kommentarer fra adm. dir)

I en børsmelding mandag melder Natural at det første salget av grisefôr med CLA er gjennomført. Dermed har den tredje dyrefôr-gruppen med tilsatt CLA kommet til på listen for Natural, som lisensierer produktet til den tyske kjemigiganten BASF.

- Formålet med CLA i grisefôr er å oppnå høykvalitets svinekjøtt. Tilsetting av CLA i slutten av grisens vekstfase reduserer fettinnholdet i grisekjøttet. Redusert bruk av energi til lagring av fett medfører økt fôrutnyttelse samt økt kjøttvekt, skriver selskapet i en børsmelding.

- Dette området har vi jobbet med veldig lenge, så dette er en viktig milepæl, sier adm. direktør Jostein Dalland til iMarkedet.no. Han ønsker ikke å estimere hvor stort markedet for CLA i grisefor kan bli.

- Vi har ikke forventninger om å lansere for nye dyregrupper i 2005, sier Dalland som forteller at etter de lanserte for melkekyr i 2004 og nå for gris i 2005 så har man nok å gjøre i organisasjonen.

Natural er opp 9,73 prosent til 40,60 kroner aksjen etter nyheten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere