RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Natural ikke fornøyd med Mattilsynet

Sist oppdatert:
Mattilsynet har nå kommet med resultatet av en vurdering av CLA-produkter som kosttilskudd, og Natural er ikke enig i alt som kommer frem i rapporten
Rapporten er utarbeidet av SNTs vitenskapskomité på oppdrag fra Mattilsynet.

Vurderingen konkluderer med at CLA som kosttilskudd kan ha uheldige virkninger for gravide og ammende kvinner.

- Dette er Natural enige i, og Natural opprettholder derfor sin tidligere anbefaling at gravide og ammende ikke bør benytte Tonalin CLA uten først å rådføre seg med lege, skriver selskapet i en melding.

Videre går det frem av rapporten at CLA som kosttilskudd kan ha uheldige virkninger på personer som er disponert for hjerte- og karsykdommer eller diabetes 2.

- Denne vurderingen er Natural ikke enig i. Sammensetningen av Tonalin CLA er vesentlig forskjellig fra det isolerte virkestoffet som ligger til grunn for Mattilsynets vurdering om mulig uheldig virkning for personer som er disponert for hjerte- karsykdommer eller diabetes 2, Skriver Natural.

De skriver videre at det isolerte virkestoffet ikke selges av Natural i kosttilskuddmarkedet.

- Mattilsynets vurdering bekrefter at CLA reduserer kroppsfett og da spesielt bukfett. Vurderingen inneholder derimot ikke en redegjørelse for hvilke positive effekter en fettreduksjon har for personer disponert for hjerte- og karsykdommer eller diabetes 2, ifølge Natural.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere