RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Natural på trynet i grisefôret (Ny2)

Sist oppdatert:
Natural korrigerer mandagens børsmelding, og melder at BASF likevel ikke har fått godkjent CLA for grisefôr i USA. Kursen steg kraftig på gårsdagens melding, og trynet tilsvarende i dag. Selskapet oppfatter likevel at man er i en "sluttprosess"
Oppdatert med kursinformasjon og deretter med kommentarer.

Amerikanske Food and Drug Administration (FDA), som skal godkjenne CLA for dyrefôr, var for tidlig ute med informasjon og beklager dette, ifølge en børsmelding fra Natural tirsdag.

Natural meldte mandag at selskapets partner BASF hadde fått godkjenning av FDA for bruk av CLA i dyrefôr. Man viste da til mai/juni-utgaven av et nyhetsbrev fra FDA, en publikasjon som da hadde ligget ute på nettet i flere uker.

I dag vises det til juli/august-utgaven av samme magasin, hvor det er publisert en korreksjon om at det dreide seg om en søknad.

Natural-kursen er i dag ned 6 prosent til 38,50 kroner. I går viste aksjen en tilsvarende oppgang.

CLA er en fettsyre som ifølge Natural bedrer balansen mellom muskler og fett. I kostholdsmarkedet selges Naturals CLA under merkenavnet Tonalin.

Styreleder Tore H. Rasmussen i Natural sier til iMarkedet at man ble tipset om informasjonen om godkjenning fra markedsaktører som hadde oppdaget den. Informasjonen ble verifisert fra FDA, og man gikk også via sin partner BASF, før gårsdagens børsmelding ble sendt ut.

Ifølge Rasmussen ble ikke korreksjonen fra FDA lagt ut før mandag kveld norsk tid. - De fant ut at de hadde en del prosessering igjen. Derfor ønsket de å korrigere dette, sier han.

- Kan noen ha vært kjent med at meldingen om godkjennelsen var feil, men likevel tipset dere om den for å manipulere opp kursen på feil grunnlag?

- Jeg anser ikke det som tilfelle. Men hvis noen skulle gjort noe slikt, er det noe de må stå for selv. Det vil vel være kriminelt, sier Rasmussen.

Uansett mener Rasmussen det er positivt at dette viser at BASF jobber konkret i forhold til FDA for å få en godkjennelse.

Rasmussen vil ikke gi noen prognose på sannsynligheten for godkjennelse eller tidsramme, men han sier:

- Dette viser at søknaden er sendt og at FDA er i en sluttprosess, sier Rasmussen til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere