RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Natural vant patentsak

Sist oppdatert:
Natural har presset franske ArkoPharma til et forlik i en sak om brudd på Natural CLA-patent.
Bioteknologiselskapet Natural er fornøyd etter å ha presset frem et forlik i USA som følge av et søksmål selskapet la an mot franske ArkoPharma etter brudd på Naturals CLA-patenter.

ArkoPharma har ifølge Natural vedkjent å ha brutt med Naturals patentkrav, og ønsker ikke å bestride Naturals krav om erstatning for patentbrudd.

Som en del av forliksavtalen som nå er inngått forplikter ArkoPharma seg til å betale erstatning til saksøkerne, samt kun benytte CLA fra Naturals lisenstakere i sine kosttilskuddsprodukter.

- Utfallet av søksmålet bekrefter styrken av patentporteføljen, og bør være en vekker for eventuelle andre aktører involvert i produksjon og salg av ikke-lisensiert CLA, uttaler adm.direktør Jostein Dalland i Natural i en kommentar.

Dalland mener at ingen selskaper skal kunen dra nytte av Naturals betydelig investeringer i CLA-forskning uten å kjøpe vare fra en av Naturals lisenstakere.

- Dette er selve kjernen i patentinstituttet, og fundamentet for vår investering i rettighetsbeskyttet innovasjon, sier Dalland.

Det var i juni 2006 at Natural tok ut søksmål mot selskapet ArkoPharma, en større produsent av kosttilskudd og helsekost med hovedkvarter i Frankrike, for brudd på patenter vedrørende bruk av konjugert linolsyre (CLA) som kosttilskudd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere