RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Naturgress på Ullevaal til 2010

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Norges Fotballforbund har besluttet at det skal være naturgress på Ullevaal stadion fram til 2010 sesongen. Først da kan de eventuelt bytte til kunstgress.

NFF har gjort en grundig utredning av alternativene kunstgress og naturgress, og i prosessen innhentet oppfatninger fra Lyn og Vålerenga som har avtale med Ullevaal Stadion frem til 2010. Også landslagsledelsen er hørt i forbindelse med utredningen, skriver nettstedet fotball.no.

Glade for vedtaket
- Vi ble kalt inn til et møte sammen med Lyn og NFF og fikk lov til å fortelle hva vi mente og naturgress kontra kunstgress. Vi er veldig glade for at planene om kunstgress nå er utsatt noen i år. Det er foreløpig få kunstgressbaner i Norge og det er også veldig få kunstgressbaner som brukes til internasjonale kamper.

- Selv om utviklingen nok går i den retningen og vi vil få se flere kamper på kunstgress i årene som kommer er det ikke nødvendig at vi går i front nå, sier sportsdirektør Jan Erik Aalbu i Vålerenga Fotball til vif.no

NFF har gjort en grundig utredning av alternativene kunstgress og naturgress, og i prosessen innhentet oppfatninger fra Lyn og Vålerenga som har avtale med Ullevaal Stadion frem til 2010. Også landslagsledelsen er hørt i forbindelse med utredningen.

NFF har også analysert internasjonale utviklingstrender, samt lagt til grunn en faglig vurdering av konsekvenser ved spill på kunstgress. Brukerne har vært klare på at det er for tidlig å legge om til kunstgress i 2008, og internasjonalt er det er ingen andre som har kunstgress på sitt nasjonalanlegg.

Det er imidlertid ingen faglige dokumentasjoner som tyder på at det er forskjell i forhold til skader på kunstgress og naturgress. På dette området foregår det mye forskning, og utviklingen på kunstgressfronten går meget raskt. Forbundsstyret vil derfor ta saken opp til ny vurdering høsten 2009.

Krav og kompetanse
På oppdrag for Forbundsstyret hadde NFFs administrasjon gjennomgått gjeldende krav til spillebanen i toppfotballen, der det er naturgress. Bakgrunnen var den varierende kvaliteten på naturgressbaner ved sesongstart.

Mens det er klare krav til banedekket på kunstgressbaner, finnes ingen tilsvarende målbare krav til naturgressbaner. Det er imidlertid en rekke andre krav til en naturgressbane; at den skal være spillbar i hele den nasjonale sesongen og i UEFAs klubbkonkurransesesong, at den er jevn, godt vedlikeholdt, drenert, og utstyrt med undervarme.

For å sikre best mulige naturgressbaner i framtida i toppfotballen, ba Forbundsstyret administrasjonen om løpende å innhente erfaringer med ny teknologi, og gjøre denne kjent for klubbene, samt å bistå klubbene med fagekspertise og økonomisk støtte til forskningsprosjekter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere