RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Naturhistorisk museum i Bergen får penger til å åpne

Regjeringen kommer i høst med en såkalt startbevilgning slik at Naturhistorisk museum i Bergen kan gjenåpnes etter restaureringen.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) kom med gladmeldingen da han besøkte vestlandshovedstaden torsdag, opplyser Universitetet i Bergen.

– Bevilgningen kommer i høst, så skal museet bli gjort ferdig, lovte han og beskrev museet som et ikon i Bergen og en viktig samling for hele landet.

– Dette er en gledens dag, og en dag vi har ventet på. Det er svært hyggelig at regjeringen endelig har funnet rom til å finansiere fullføringen av Museumsprosjektet, sier rektor Dag Rune Olsen ved Universitet i Bergen. Museet er en del av universitetet

Museet har vært stengt siden 2013, og Isaksen sier politikerne har merket seg engasjementet i byen som huser samlingen.

– Dette har stor betydning for barna, som igjen vil kunne oppleve naturhistorisk museum. Det er en del av byens sjel og viktig for å vekke interessen og nysgjerrigheten i de små, sier universitetsrektoren.

Museumsdirektør Henrik von Achen er glad og lettet over å vite at museet kan åpne igjen. Han håper å kunne ta imot nye besøkende fra 2019.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere