*Nettavisen* Nyheter.

Naturhistorisk museum i Bergen får penger til å åpne

Regjeringen kommer i høst med en såkalt startbevilgning slik at Naturhistorisk museum i Bergen kan gjenåpnes etter restaureringen.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) kom med gladmeldingen da han besøkte vestlandshovedstaden torsdag, opplyser Universitetet i Bergen.

– Bevilgningen kommer i høst, så skal museet bli gjort ferdig, lovte han og beskrev museet som et ikon i Bergen og en viktig samling for hele landet.

– Dette er en gledens dag, og en dag vi har ventet på. Det er svært hyggelig at regjeringen endelig har funnet rom til å finansiere fullføringen av Museumsprosjektet, sier rektor Dag Rune Olsen ved Universitet i Bergen. Museet er en del av universitetet

Museet har vært stengt siden 2013, og Isaksen sier politikerne har merket seg engasjementet i byen som huser samlingen.

– Dette har stor betydning for barna, som igjen vil kunne oppleve naturhistorisk museum. Det er en del av byens sjel og viktig for å vekke interessen og nysgjerrigheten i de små, sier universitetsrektoren.

Museumsdirektør Henrik von Achen er glad og lettet over å vite at museet kan åpne igjen. Han håper å kunne ta imot nye besøkende fra 2019.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.