Gå til sidens hovedinnhold

Naturkatastrofer for 890 milliarder i fjor

Frankfurt (NTB-AFP): Naturkatastrofer gjorde skader for rundt 890 milliarder kroner i fjor, opplyser verdens største selskap for gjenforsikring Munich Re. Orkanen Sandy i USA ble en av de mest kostbare.

Sandy bidro sterkt til at rundt 67 prosent av alle materielle skader og 90 prosent av skader på forsikrede verdier i 2012 rammet USA, viste tall fra gjenforsikringsselskapet torsdag. Slike foretak sikrer vanlige forsikringsselskaper mot for store tap.

Mens de materielle skadene var store, gikk forholdsvis få menneskeliv tapt under fjorårets store naturkatastrofer. En hovedårsak til dette var at mange av katastrofene rammet land med godt utbygde redningstjenester.

- Det relativt lave tallet på omkomne skyldtes at det skjedde få alvorlige naturkatastrofer i de fattige landene. Slike hendelser får langt mer alvorlige følger i denne typen land, het det i en kunngjøring fra Munich Re torsdag.

For amerikanske bønder ble 2012 et katastrofeår, med svært store skader på avlingene. Nesten halvparten av all dyrket jord i USA ble berørt, og de samlede avlingsskadene kom opp i rundt 20 milliarder dollar eller vel 111 milliarder dollar, mer enn dobbelt så mye som normalt. (©NTB)

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka