Naturskader for 2,3 milliarder kroner i fjor

Oslo (NTB): Aldri har det vært betalt ut mer i erstatning for naturskader enn i fjor. Uværet Dagmar kostet forsikringsselskapene over 1,1 milliarder, rundt halvparten av det som ble utbetalt i erstatninger.

Totalsummen ble rekordhøye 2,3 milliarder kroner.

- Det er høyere enn tidligere anslått og også høyere enn året 1992 som inntil nylig har vært regnet som rekordår på naturskadeerstatninger, sier Tonje Westby, kommunikasjonssjef i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

De største naturskadehendelsene i 2011 var flommen i Gudbrandsdalen i juni, flommen i Gaula-vassdraget i august, uværet Berit i november og den aller verste, uværet Dagmar i desember. Rundt halvparten av skadene etter Dagmar var i Møre og Romsdal. Der kom det inn 8.849 skademeldinger etter dette uværet, og 580,5 millioner ble utbetalt. Sogn og Fjordane opplevde også store skader etter Dagmar, mens Svalbard var det eneste området som unnslapp stormen fullstendig.

Ifølge FNO vil alle bygninger og løsøre som forsikres mot brannskader, automatisk også bli forsikret mot naturskade. Gjennom denne ordningen er du sikret erstatning ved naturskade som følge av skred, storm, flom, stormflo, jordskjelv og vulkanutbrudd. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.