*Nettavisen* Nyheter.

Naturvernforbundet vil bremse utbyggingen av vannkraft

Oslo (NTB): Naturvernforbundet ber Olje- og energidepartementet om å si nei til flere søknader om å bygge vannkraftverk.

15.01.14 09:34

- Det er over 800 søknader til utbygging av vannkraft til behandling. Jeg mener vi må kunne velge å si nei til de søknadene som fører med seg størst skade på naturen, sier forbundets leder, Lars Haltbrekken, til Nationen.

Igjennom den såkalte elsertifikatordningen har Norge og Sverige satt et samlet mål om å bygge ut 26,4 TWh med ny fornybar energi innen 2020. På et møte med statssekretær Kåre Fostervold (Frp) i Olje- og energidepartementet tirsdag ba Haltbrekken likevel ministeren om en mer restriktiv linje i året som kommer.

- Norge har sagt ja til å bygge ut mer enn vi har forpliktet oss til igjennom elsertifikatordningen. Nå må det gå an å si nei til spesielt skadelige prosjekter, sier Haltbrekken.

I fjor ble 58 av 134 søknader om vannkraftutbygging innvilget. Det ble bygget ut nok til å produsere 485 GWh, noe som tilsvarer strømforbruket til 25.000 eneboliger. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.