RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NAV-ansatte hylles etter trusseldramaet - får alle fullmakter

Foto: Jens Haugen (Glåmdalen)
Sist oppdatert:
Den dramatiske situasjonen som oppsto på NAV i Kongsvinger ser ut til å ha blitt løst etter boka. NAV Kongsvinger får alle fullmakter til å hjelpe sine etter trusseldramaet.

De ansatte var fortsatt i debriefing da Glåmdalen snakket med NAV i 11.30-tida i dag, men trusseldramaet som utspant seg i kontorene halvannen time tidligere ser ut til å ha blitt løst helt etter boka.

- Ut fra det jeg leser på Glåmdalen og hører, så ser dette ut til å ha blitt håndtert helt korrekt, sier John Arne Birkeland, sikkerhetskoordinator i NAV Hedmark, til Glåmdalen.

Både politi og øyevitner har også sagt at de NAV-ansatte taklet dramaet på en bra måte.

Også fra NAV sentralt blir Glåmdalens skildring av hendelsesforløpet møtt med svar om at de ansatte ser ut til å ha håndtert situasjonen på en god måte.

Møtte opp med spylekanne
I korte trekk var det dette som skjedde, ut fra beskrivelser fra øyevitner og politi: En mann kom inn på NAV-kontoret med en spylekanne med grønn væske og henvendte seg til skranken.

Det skapte noe urolighet bak skranken, men ikke ellers i kontoret. Mannen skal ha satt seg ned. Klokka 10.17 ble politiet oppringt, og 10.24 ble mannen pågrepet.

Pågripelsen beskrives som udramatisk, selv om det ble noe søl da mannen ikke ville gi fra seg spylekannen, skriver Glåmdalen.

- Må tømme sinnene sine
NAVs sikkerhetskoordinator sier at situasjonen nå er avklart, og at det viktigste nå er å ta vare på de ansatte.

Over nyttår vil han få en rapport om hva som skjedde, og den vil bli gjennomgått.

- Det de må tenke på nå er å pleie seg selv. Det er viktig at de ikke tar med seg disse vonde tankene inn i nyttårsfeiringen. De må tømme sinnet, for dette har selvsagt vært en dramatisk hendelse, sier Birkeland.

Full gjennomgang av rutinene
Han understreker at NAV-kontoret har alle fullmakter til å benytte seg av den hjelp de måtte trenge for å håndtere situasjonen.

Etter at en NAV-ansatt ble drept på Grorud i august er det blitt varslet full gjennomgang av sikkerhetsrutinene og tiltakene. Denne rapporten er ventet en gang på nyåret, får Glåmdalen opplyst av NAV sentralt.

Birkeland understreker at også dagens hendelse vil bli gjennomgått for å lære mer om hvordan NAV-ansatte skal håndtere slike situasjoner i framtida.

Les flere saker hos Glåmdalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere