Gå til sidens hovedinnhold

Nav: Arbeidsgivere kan corona-permittere ansatte på to dagers varsel

Koronaviruset kan føre til at arbeidsgivere blir nødt til å permittere ansatte. Ved mulige permitteringer kan varselfristen være to dager, opplyser Nav.

Nav anser permitteringer som følge av koronaviruset både som en «forventet» og en «uforutsett» hendelse, opplyser de på sine nettsider. Ved permitteringer på grunn av en uforutsett hendelse er varselfristen to dager og ikke 14, som er hovedregelen ved en forventet hendelse.

– En forkortet varsling er primært der for å ivareta situasjoner som har oppstått, som er uforutsett for arbeidsgiver og kommer brått på, sier kunnskapsdirektør Yngvar Åsholt i Nav til VG.

Les: Amedia innfører reiseforbud til risikoområder

For at en arbeidsgiver skal kunne gå til det skrittet å permittere ansatte, må årsaken være mangel på arbeid eller andre forhold som arbeidsgiver ikke kan forutse og innrette seg etter.

Les mer

Norsk kristen-TV ber foreldre gi penger mot at barna blir beskyttet mot coronaviruset

Arbeidsgiver må ved korona-permitteringer, som normalt, betale den permitterte lønn de første 15 dagene.

Ansatte som blir permittert som følge av koronaviruset, kan ha rett til dagpenger fra Nav dersom vilkårene for permitteringen er oppfylt.

Les også: Personer som kan utgjøre en smitterisiko dropper jobb, men går likevel på butikken og på treningssenter, ifølge legevaktsjefen.

Legevakten: – Folk i coronakarantene går på butikken og på treningssenter

56 smittede i Norge

Onsdag kveld har Folkehelseinstituttet kommet med nye tall om antall smittede i Norge. Det siste døgnet er det bekreftet 23 nye smittetilfeller, og til sammen 56 personer er nå bekreftet smittet.

Les mer

Coronaviruset: Viralt bilde advarer folk med skjegg

Tirsdag opplyste Folkehelseinstituttet at 33 personer var bekreftet smittet i Norge, men i løpet av onsdagen har det kommet meldinger om flere smittede ulike steder i landet.

Ifølge Folkehelseinstituttet er 3 personer smittet i Agder, 11 i Oslo, 3 i Rogaland, 2 i Troms og Finnmark, 1 i Trøndelag og 9 i Viken. 10 personer har ikke Folkehelseinstituttet gått ut med geografisk tilhørighet på.

Nye reiseråd

I Italia vurderer myndighetene nå å stenge alle skoler og universiteter i landet i 14 dager for å bekjempe virusutbruddet. I Norge ble det onsdag kjent at fraværsgrensen endres som følge av viruset, slik at man ikke trenger å dra til fastlege for å dokumentere helserelatert fravær. Dette for å frigjøre kapasitet blant helsepersonell.

Folkehelseinstituttet har også oppdatert sine reiseråd, og oppfordrer nå også til å unngå reiser til Iran, Sør-Korea, samt Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna og Piemonte i Italia på grunn av spredningen i disse områdene.

(©NTB)

Reklame

Her kan du levere Lotto