*Nettavisen* Nyheter.

Nav arrangerer fest til 2,2 millioner

Foto: VIDAR LANGELAND (Bergensavisen)

Ansatte reagerer og har dårlig samvittighet.

06.11.13 08:42

Ansatte reagerer på at Nav Hordaland bruker millioner på å feire seg selv. Nav-kontorene i fylket er stengt enten onsdag eller torsdag.

- Det er noe som gjør at jeg ikke klarer å glede meg til samlingen. Kontrasten blir så stor. Den ene dagen betaler jeg ut krisestønad til en enke. Den neste skal jeg spise tre retters middag og deretter på fest på USF Verftet.

- Magefølelsen gjør at jeg får dårlig samvittighet, sier en Nav-ansatt til BA.no.

Hun vil være anonym i frykt for represalier.

SAMLING FOR 1100 ANSATTE
Onsdag og torsdag inviterer Nav Hordaland alle sine ansatte til storsamling. 1100 ansatte møtes i Salem konferansesenter til faglig seminar. Konferanseleder er Eduardo «Doddo» Andersen. Mellom faglig påfyll kommer Finn Tokvam og Bård Ose på scenen med anekdoter fra pophistorien.

Seansen avsluttes med underholdning fra programleder Linda Eide.

Onsdag kveld samles de ansatte til en felles tre retters middag på USF Verftet og Scandic Bergen City Hotell. Klokken 2100 blir det show for alle 1100 ansatte på Verftet. NAV har satt opp busser fra hotellet for de som ikke ønsker å gå.

Underholdningen er foreløpig hemmelig, men Nav lover variert program med kjente, norske artister. Ansatte som bor langt unna Bergen sentrum får med en overnatting på Scandic.

FORSVARER MILLIONBELØP
- Dersom jeg hadde vært Nav-ledelsen, ville jeg har trådt veldig varsomt. Det er til syvende og sist vår felles lommebok det dreier seg om. Har NAV Hordaland noen grunn til å feire seg selv med en millionfest, spør den ansatte.

- Kostnadsrammen ligger på om lag 2000 kroner per ansatt for hele samlingen. Dette inkluderer også overnattingskostnadene til om lag 200 ansatte, sier fylkesleder i Nav Hordaland Anne Kverneland Bogsnes.

Hun forsvarer bruken av over 2,2 millioner kroner.

- For første gang siden Nav ble etablert samles vi for å skape en felles forståelse for hva vi er, og hva vi skal oppnå, sier hun til BA.no .

- TRIST
- Jeg mener det er fullt forsvarlig å bruke 2000 kroner per ansatt. Nav Hordaland betaler også for de kommunalt ansatte fordi vi ønsker å bygge en felles identitet i Nav-kontorene.

- Dette er ikke ekstravagant. Poenget er at alle de ansatte skal få faglig påfyll, og kjenne følelsen av å være stolt av å arbeide i Nav, sier Bogsnes.

Hun synes det er trist at noen av de ansatte er negative til samlingen.

- Både ledere, tillitsvalgte og ansatte har tydelig signalisert et ønske om en samling som denne i flere år. En slik samling gir faglig påfyll, men også inspirasjon, sier Bogsnes.

Strategisk rådgiver i Nav Hordaland, Frode Storvik, påpeker at budsjettet er godkjent av hele organisasjonen.

- Vi tar selvsagt ikke penger fra den samme potten som trygdeutbetalinger. Dette er to helt adskilte budsjett, sier han.

Storvik mener det er vel fortjent at Nav-ansatte kan kaste glans over seg selv.

- Nav har hatt tunge år med mange negative presseoppslag og en kollega som ble drept. Jeg respekterer at ikke alle tenker på samme måte, men jeg synes det er rart. Det rammer ikke brukerne på noen måte.

STENGER ALLE KONTOR
Samlingen fører til at alle Nav-kontor i fylket blir stengt enten onsdag eller torsdag.

- Vi har delt de ansatte i to grupper slik at alle får være med. Dersom du kommer til et kontor som er stengt, vil det stå informasjon om hvilket nabokontor du kan henvende deg til.

- Dessuten får man kontakt via telefon, i tillegg til selvbetjeningsløsningene på nav.no, sier Storvik.

- SAMLINGEN HAR VÆRT ØNSKET
- Vi trodde denne samlingen var ønsket hos alle, sier Cathrine Tau, fylkestillitsvalgt for Akademikerne i Nav Hordaland.

Tau sier at de ansatte har vært positive til arrangementet.

- Mitt inntrykk var at denne samlingen har vært ønsket. Det er viktig at vi samler oss på tvers av kontorene. Det kan gjøre det lettere å samarbeide. Dessuten har vi aldri markert at vi har blitt Nav på noen som helst måte, sier hun.

Tau vedgår at det koster å ha en slik samling.

- Dette er ikke penger som er tatt fra budsjettet som skal gå til brukerne. Jeg tror samlingen vil komme brukerne til gode. Et slikt avbrekk vil gjøre de ansatte godt, sier Tau.

Hun synes det er veldig trist at ansatte reagerer.

- Vi har ikke fått noen negative tilbakemeldinger fra ansatte, sier Tau.

Les flere saker fra Bergensavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.