RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Nav får søknader fra personer med lav inntekt om støtte til konfirmasjoner og innvilger noen ganger dette.
Nav får søknader fra personer med lav inntekt om støtte til konfirmasjoner og innvilger noen ganger dette. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Nav gir pengestøtte til konfirmasjonsfester

Sist oppdatert:
Fattige familier søker om pengestøtte fra til barnas konfimasjonsfest.

En ny undersøkelse viser at én av fire foreldre er bekymret for de økonomiske omstendighetene rundt en konfirmasjon, melder Adresseavisen, ifølge den kristne avisen Vårt Land.

En «vanlig» konfirmasjon koster foreldre 20.000-30.000 kroner, inkludert gave. Fem prosent bruker mer enn 50.000 kroner på festen.

- Vi får søknader fra personer med lav inntekt om støtte til konfirmasjoner. Noen ganger innvilger vi dette, sier Magne Kjetil Berg i Nav Førde til Vårt Land.

Sparebank 1 SMN gjennomfører ofte undersøkelser som kartlegger pengebruken rundt konfirmasjonen. I en ny undersøkelse spurte de også om foreldrenes holdninger til pengebruken.

- Vi stilte dette spørsmålet fordi det hver vår kommer mange til oss som ber om utsettelse på avdrag for å finansiere konfirmasjon. 25 prosent sier at de er bekymret eller svært bekymret for utgiftene i forbindelse med konfirmasjonen, sier privatøkonom Endre Jo Reite til Vårt Land.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere