Gå til sidens hovedinnhold

NAV: Har fått inn 45.000 søknader om dagpenger på fem dager

Samtidig er over 12.200 korona-sykemeldt.

NAV melder tirsdag formiddag at de på fem dager har fått i 45.000 søknader om dagpenger etter permitteringer på bare fem dager.

Kun i løpet av mandag 16. mars mottok NAV 24.900 søknader om dagpenger ved permitteringer og 2000 ordinære søknader om dagpenger. Fra torsdag i forrige uke (i løpet av 5 dager) har NAV mottatt 45.000 søknader om dagpenger ved permittering, melder NAV.

Følg utviklingen om koronaviruset i Nettavisens nyhetsstudio.

Nesten like mange som i finanskrisen

– Dette er svært høye tall, og vi antar at de fleste av disse vil bli innvilget. Til sammenligning innvilget NAV i toppåret under finanskrisen (2009) vedtak i 48.000 førstegangssøknader om dagpenger ved permittering. Under toppåret i oljekrisen (2016) hadde vi 26 000 innvilgede førstegangssøknader, sier NAV-sjef Sigurn Vågeng i en melding..

NAV vil fremover publisere statistikk langt oftere enn vanlig.

12.200 sykemeldinger knyttet til korona

NAV melder også om at det er en økning i sykefraværet. Det viser at antall sykemeldinger knyttet til korona er langt høyere enn de offisielle smittetallene.

Leger har kunne melde om korona-diagnose, enten påvist eller mistenkt, fra mandag 9 mars.

- Tallene viser at fra 9.-16. mars er 12.200 sykefraværstilfeller relatert til koronaviruset. I løpet av 16. mars ble det registrert 4300 nye tilfeller. Denne statistikken vil bli oppdatert daglig, melder NAV.

- De siste dagene har det vært en kraftig økning i antall sykefraværstilfeller med påvist eller mistanke om smitte av koronaviruset. At antallet er klart høyere enn Folkehelseinstituttets tall over antall smittede, henger sammen med at NAVs tall også fanger inn sykmeldinger med mistanke om smitte. Ettersom det er enkelte forsinkelser i rapporteringen, blant annet at sykehusene leverer sykmeldinger på papir, vil det reelle tallet på antall sykefraværstilfeller være noe høyere, sier Vågeng.

Les også: Vurderer gradvis åpning av skoler

Kommentarer til denne saken