RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nav kan bli mer lukket etter drap på ansatt

Bergen (NTB): Nav kan bli en mer lukket etat etter drapet på en Nav-ansatt i Oslo. Nå skal Nav Hordaland gå grundig gjennom sikkerheten ved alle sine kontorer.

Fungerende fylkesdirektør i Nav Hordaland, Frode Storvik, har ansvaret for cirka 400 Nav-ansatte ved 40 kontorer. I løpet av årets sju første måneder fikk han melding om 86 tilfeller av vold eller trusler mot ansatte.

- Vi ønsker å være åpne og tilgjengelige i møte med brukerne. Men hver eneste av disse volds- og trusselepisodene er krevende for oss. De skaper usikre arbeidsplasser, og ansatte reagerer veldig ulikt. Enkelte blir også sykmeldte, sier Storvik til Bergens Tidende.

Drapet på en Nav-ansatt ved Nav Grorud i Oslo blir nå det han kaller et naturlig stoppunkt.

- Nå må vi for alvor sette oss ned og vurdere hvor åpne vi skal være i møte med publikum. Blant annet hvordan kontorene våre skal være utformet, om vi må revurdere åpningstidene og om det skal være flere ansatte til stede i brukersamtaler. Forholdet mellom sikkerhet og åpenhet er en vanskelig balansegang, sier Storvik.

Han mener det også er behov for en grundig gjennomgang av alarmsystemer, datasikkerhet, rømningsveier, videoovervåking og bruk av vektere ved Nav-kontorene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere