*Nettavisen* Nyheter.

Nav kjøpte sex-hjelpemidler for over seks millioner kroner i 2018

I tillegg til rådgivning, og noen ganger potensmedisiner, får mange kreftpasienter rekvirert seksualtekniske hjelpemidler, fra Nav. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Nav punget ut over seks millioner kroner i 2018 for seksualtekniske hjelpemidler til pasienter.

19.02.19 07:49

- Mellom 50 og 100 prosent av alle kreftpasienter får problemer med sexlivet, og mange forteller at de nærmest føler seg kastrert, sier spesialist i sexologisk rådgiving og spesialsykepleier Randi Gjessing ved Ahus til Dagbladets papirutgave tirsdag.

Et økende antall pasienter ber henne om hjelp etter å ha blitt behandlet for kreft. I tillegg til rådgivning, og noen ganger potensmedisiner, får mange også rekvirert det som kalles seksualtekniske hjelpemidler.

En oversikt Dagbladet har fått fra NAV, viser at det i 2018 ble rekvirert penispumper, dilatorer og vibratorer for mer enn seks millioner kroner – en stor økning fra to millioner kroner i 2010.

Gjessing medgir at staten ikke bør ha ansvar for å betale for folks sexleketøy, men hjelpemidler som penispumpe og dilatorer mener hun har en viktig funksjon – på linje med for eksempel krykker etter benbrudd.

Klikk på bildet for å forstørre.

I 2018 rekvirerte Nav penispumper, dilatorer og vibratorer for mer enn seks millioner kroner. Illustrasjonsfoto. Foto: Alexander Mak (Colourbox)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag