RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nav klarer fortsatt ikke fristene

Oslo (NTB): Nav klarer fortsatt ikke å få unna køene raskt nok. Søknader om uførepensjon ligger i snitt nesten to måneder for lenge.

Etaten skal bruke maksimalt fire måneder på å fatte et vedtak om uførepensjon. For tiden tar det 5,7 måneder, skriver Dagsavisen.

Nav sliter med å holde fristene i stønadssaker der andre land er involvert, enten det gjelder uførepensjon eller barnetrygd, men etter at Nav i vår fikk massiv kritikk for altfor lange køer og treg saksbehandling, har etaten prøvd å forbedre seg.

- Vi har økt kapasiteten vår. I uføresaker har vi satt opp egne grupper som bare jobber med det. Vi går igjennom arbeidsprosessene våre for å sikre kvaliteten i hvert ledd og øke farten. Denne typen forbedringsprosesser kjører vi flere steder i Norge samtidig. Vi ser resultater, men har en stor organisasjon å gjennomgå, sier Yngvar Åsholt, assisterende direktør i Nav.

- Antallet ubehandlede saker er redusert noe fra i vår, men er fremdeles for høyt, ifølge Åsholt.

At stadig flere utlendinger jobber i Norge, og mange nordmenn jobber utenlands, gir Nav ekstra arbeidsbyrde, påpeker Åsholt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere