*Nettavisen* Nyheter.

Nav-kontorer sikres mot farlige klienter

Bergen (NTB): Etter nær 40 trussel- og voldsepisoder på Nav-kontorer i Hordaland i fjor, innfører et Nav-kontor i Bergen kameraovervåking på rom for klientsamtaler. På et annet kontor blir pulter boltet fast i gulvet.

- Utviklingen er bekymringsfull, sier fylkesdirektør i Nav Hordaland, Anne Kverneland Bogsnes til Bergens Tidende.

Nav Årstad skal blant annet få nye møbler som skjermer ansatte bedre, høyere skranker i ekspedisjonsområdet og trening på volds- og trusselepisoder. I tillegg jobbes det med å lage ett eller to ekstra sikre samtalerom, som brukes til oppfølging og veiledning til brukere. Rommene vil blant annet ha kameraovervåking og bedre alarmløsninger.

- At vi vil høyne sikkerhetsnivået, skyldes det store antallet volds- og trusselepisoder ved kontoret vårt i fjor. Og ikke minst det tragiske drapet på en ansatt ved et Nav-kontor i Oslo i fjor sommer, sier Øyvind Urdal, avdelingsdirektør ved Nav Årstad, kontoret som hadde flest tilfeller av trusler og vold i Hordaland i 2013.

Nav-ansatte har meldt om et økende antall psykisk ustabile brukere, som gjerne også ruser seg og er kriminelle.

- Vi planlegger blant annet å bolte bordene i samtalerommene fast i gulvet. Enkelte kan finne på å skyve pulten inn i magen på en ansatt, for å hindre vedkommende i å rømme, sier Erik Rasmussen, en av lederne ved Nav-kontoret i Bergen sentrum. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.