Gå til sidens hovedinnhold

NAV-regnskapet ikke godkjent

Historien gjentar seg for den skandaleombruste etaten.

NAV bruker nesten en tredjedel av statsbudsjettet - nær 300 milliarder kroner, men får ikke godkjentstempel for regnskapet i år heller, skriver VG.

Godkjennes ikke
I likhet med i fjor, vil ikke Riksrevisjonen gå god for det enorme NAV-regnskapet.

- Vi ser klare forbedringspunkter, men de er langt fra friskmeldt, sier riksrevisor Jørgen Kosmo i en kort kommentar til VG.

NAV er skattebetalernes garantist for at 300 milliarder kroner hvert år brukes fornuftig og under kontroll.

«Dessverre stryker Nav på begge disse punktene etter Riksrevisjonens gjennomgåelse, og det er lite betryggende at etaten holdes i ørene av en settestatsråd i vakuumet mellom den avgåtte ministeren Dag Terje Andersen og den påtroppende Hanne Bjurstrøm», skrev sjefredaktør Gunnar Stavrum i en kommentar til fjorårets slakt.

Les den kritiske rapporten for 2008:Riksrevisjonen om Nav

Tirsdag klokken 12.30 la Riksrevisjonen frem den nye rapporten. Her kan du lese den.

Tidligere administrerende direktør i Mattilsynet, Joakim Theodor Haagaas Lystad, begynte i ny jobb som NAV-sjef 4. oktober.

Frp reagerer
Anders Anundsen (FrP), leder av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, forventer at arbeidsminister Hanne Bjurstrøms reagerer umiddelbart.

- Dette er en ny dokumentasjon av alvorlig og dramatisk svikt i NAV. Her snakker vi om etaten som er ryggraden i det norske velferdssystemet. Akkurat nå ser det ut som om den ligger med brukket rygg. Dette er en situasjon som ikke kan fortsette, og som statsråden er nødt til å få kontroll over, sier Anundsen i en melding.

- NAV spiller en stor og viktig rolle i det norske samfunn, og brukerne er avhengig av en etat som virker, og som de kan stole på. Riksrevisjonens rapport viser at det dessverre ikke er slik, sier Anundsen.

Han mener alvorligheten i Riksrevisjonens rapport også klart fremgår når den peker på at et gjennomgående trekk er mangelfull informasjonsflyt og samhandling, og det faktum at hele 11 departementer har vesentlige mangler i sin styring av underlagte virksomheters informasjonssikkerhet.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken