*Nettavisen* Nyheter.

Nav sier nei til tiltak mot barnebortføring

Oslo (NTB): Nav sier nei til forslaget om at foreldre som bortfører sine barn fra Norge skal miste all trygd, bidrag og sosialhjelp.

Nav frykter for rettssikkerheten og er i tvil om forslaget vil ha noen effekt, skriver Dagsavisen.

«En sak som kategoriseres som barnebortføring, behøver nødvendigvis ikke innebære alvorlige følger for barnet», heter det i høringsuttalelsen signert Nav-direktør Tor Saglie.

Uttalelsen kommer som et svar på at Barne- og likestillingsdepartementet i juli i år sendte til høring et forslag om å stanse offentlige ytelser og barnebidrag ved internasjonal barnebortføring. Hensikten er å avskrekke foreldre fra å bortføre barn. I tillegg er håpet at saker kan løses raskere når den som bortfører barnet har økonomiske fordeler ved å komme tilbake til Norge.

I dag får den som ulovlig bortfører sitt barn ut av Norge alle trygdeytelser. Hvis vedkommende har eneomsorgen for barnet må den gjenværende forelderen i Norge betale bidrag til barnebortføreren - uten å få samvær med barnet.

- Det er mange eksempler på at den som har tatt barn med til land der levekostnadene er lave, mottar ganske store summer i trygd og bidrag, sier leder Roger Sollied Johansen i Foreningen 2 Foreldre, til Dagsavisen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag