RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nav sier nei til tiltak mot barnebortføring

Oslo (NTB): Nav sier nei til forslaget om at foreldre som bortfører sine barn fra Norge skal miste all trygd, bidrag og sosialhjelp.

Nav frykter for rettssikkerheten og er i tvil om forslaget vil ha noen effekt, skriver Dagsavisen.

«En sak som kategoriseres som barnebortføring, behøver nødvendigvis ikke innebære alvorlige følger for barnet», heter det i høringsuttalelsen signert Nav-direktør Tor Saglie.

Uttalelsen kommer som et svar på at Barne- og likestillingsdepartementet i juli i år sendte til høring et forslag om å stanse offentlige ytelser og barnebidrag ved internasjonal barnebortføring. Hensikten er å avskrekke foreldre fra å bortføre barn. I tillegg er håpet at saker kan løses raskere når den som bortfører barnet har økonomiske fordeler ved å komme tilbake til Norge.

I dag får den som ulovlig bortfører sitt barn ut av Norge alle trygdeytelser. Hvis vedkommende har eneomsorgen for barnet må den gjenværende forelderen i Norge betale bidrag til barnebortføreren - uten å få samvær med barnet.

- Det er mange eksempler på at den som har tatt barn med til land der levekostnadene er lave, mottar ganske store summer i trygd og bidrag, sier leder Roger Sollied Johansen i Foreningen 2 Foreldre, til Dagsavisen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere