Gå til sidens hovedinnhold

Nav-tabbe førte til at mannen mottok barnetrygd for 28-åring - dømt for svindel

Fikk penger på konto i 10 år etter at gutten ble voksen, melder NRK.

En far fikk 257.610 kroner for mye i barnetrygd, ettersom utbetalingene fra Nav fortsatte helt til sønnen fylte 28 år, skriver NRK Troms og Finnmark.

Faren skal ha forklart at han aldri hadde lagt merke til at beløpet kom inn på konto, som var en kombinert person- og driftskonto. Som selvstendig næringsdrivende hadde han overlatt alle brev og utskrifter til regnskapsføreren – og stolt på at det ble rett.

Les også: Fem unge menn i retten etter grov vold på Torshov

Han erklærte seg ikke skyldig i februar, og mente dette var Navs egen tabbe.

Mannen kunne ikke huske at han hadde fått noe brev fra Nav om saken i løpet av de ti årene, men tingretten mener likevel at han må ha fått vanlig årsoppgave fra Nav.

Dommerne tror heller ikke på at han kan ha fått 25.000 kroner ekstra i året uten å merke det, ettersom næringsinntekten var på bare 300.000 til 400.000 kroner.

Les også: Mann dømt for å ha svindlet kvinne for over to millioner kroner

Mannen burde undersøkt nærmere da sønnen fylte 18, heter det i dommen, og dommerne omtaler det hele som et grovt uaktsomt bedrageri.

Faren er blitt idømt 60 timers samfunnsstraff, og til å tilbakebetale 195.080 kroner. Nav kunne ikke kreve erstatning for hele beløpet, siden deler av kravet er foreldet, skriver NRK.

Mannen har ikke bestemt seg for om han godtar dommen.