Gå til sidens hovedinnhold

NAV tar grep på Grünerløkka

NAV Grünerløkka varsler konkrete tiltak for å komme ledigheten til livs i bydelen.

LØKKA: Enhetsleder ved NAV Grünerløkka, Aino Lundberg forteller at informasjon på flere språk blir et av tiltakene for å hjelpe folk med fremmedspråklig bakgrunn tilbake i arbeid.

Det vil ta noe tid å få dette i stand, men det skal vi klare, sier hun.

Hva er det egentlig med Bydel Grünerløkka og arbeidsledighet?

Det er et godt spørsmål som ikke nødvendigvis lar seg besvare på en enkel måte. Men det som er helt sikkert er at vi har utfordringer i forhold til arbeidssøkere med fremmedspråklig bakgrunn, sier Lundberg til Østkantavisa.

Lundberg mener finanskrisa kan ha bidratt til at de som har kortest fartstid i arbeidslivet nå sliter.

Et eksempel på dette er det høye antallet arbeidstakere fra øst-Europa. Mange av dem har tidligere hatt oppdrag innen bygg og anlegg, som nå rammes hardt av finanskrisa. Dette er jo noe som gjelder for hele landet forøvrig, men det merkes godt i vår bydel. De med kortest ansiennitet er vanligvis de som må gå først, sier hun. Det samtidige fraværet av etterspørsel av arbeidskraft kommer samtidig og bidrar til at vi nå ser en markant økning i ledigheten generelt.

I tida framover vil NAV sannsynligvis måtte prioritere informasjon og oppfølging til større grupper.

Vi ønsker å samle større grupper til informasjonsmøter hvor vi kan fortelle om rettigheter og hva man kan gjøre for å komme seg videre på best mulig måte. Her vil informasjon på flere språk naturligvis spille en viktig rolle, sier Lundberg.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai