RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nav venter fortsatt lav ledighet

Oslo (NTB): Den dempede veksten i norsk økonomi gjør at Nav venter lav sysselsettingsvekst og noe flere arbeidsledige de nærmeste årene. Likevel vil ledigheten være lav.

I 2013 og 2014 venter Nav at ledigheten i Norge vil ligge på rundt 75.000 personer i gjennomsnitt, før den i 2015 vil falle noe.

- Veksten i norsk økonomi har dempet seg markant siden 2012, og for de nærmeste årene venter vi lavere sysselsettingsvekst og litt flere arbeidsledige, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad.

Ifølge Navs prognoser vil antallet arbeidsledige i Norge vil stige utover høsten og fortsette utover i 2014 før den faller i 2015. Målt i prosent av arbeidsstyrken vil endringen være liten.

- Utviklingen i Norge i første halvår 2013 var svakere enn vi la til grunn i vår forrige prognose i mai. Blant annet har veksten i boliginvesteringene og privat konsum vært noe lavere enn vi ventet den gang, sier Lystad.

Internasjonalt ser Lystad flere lyspunkter: Det er tegn til bedring i eurosonen og den økonomiske veksten i USA stiger. Dette er begge faktorer som innebærer høyere etterspørsel etter norske varer og tjenester, mener han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere