Gå til sidens hovedinnhold

Navalnij trues med utestengelse fra valg i Moskva

Moskva (NTB-AFP): Aleksander Navalnij kan bli stengt ute fra valget på borgermester i Moskva. Valgkommisjonen i den russiske hovedstaden vurderer å diskvalifisere regimekritikeren og demokratiforkjemperen.

Kommisjonens sjef Valentin Gorbunov opplyste torsdag at han og hans kolleger om kort tid skal komme sammen for å drøfte Navalnijs kandidatur. Han sa at Navalnij kan ha begått overtramp som gjør at han ikke får stille opp ved valget 8. september.

- Hvis overtrampene er brudd på normene som er fastlagt i valgloven, kan det bli aktuelt å oppheve registreringen av kandidaten, skrev Gorbunov på Twitter. Navalnij tar trusselen som tegn på at myndighetene frykter at han skal gjøre det godt i valget.

Han mener det er svært sannsynlig at han vil få nok stemmer til at den Kreml-vennlige sittende borgermesteren Sergej Sobjanin må møte ham i en andre og avgjørende valgomgang. Derfor kommer denne plutselige trusselen, sier han.

Aleksander Navalnij, som har markert seg som en krass kritiker av Russlands president Vladimir Putin, stiller ved borgermestervalget som uavhengig kandidat. I juli ble han dømt til fem års fengsel for underslag, men han har foreløpig fått opprettholde sitt kandidatur. (©NTB)

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft