RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Navamedic først i Storbritannia

Sist oppdatert:
Navamedics Glucomed/Flexove blir det første farmasøytiske glukosaminproduktet i Storbritannia.
Det farmasøytiske selskapet Navamedic har skaffet seg en markedsførings- og distribusjonsavtale for Glucomed/Flexove med William Ransom & Son i Storbritannia. Dermed har Navamedic et markedsførings- og distribusjonsnettverk med 14 partnere som dekker totalt 26 land.

- Med denne avtalen har vi inngått markedsførings- og distribusjonsavtaler i alle markedene vi har identifisert som de viktigste i EU/EØS, i tillegg til utvalgte avtaler utenfor EU/EØS, sier konsernsjef Øyvind Brekke i Navamedic.

Ifølge en børsmelding vil Glucomed/Flexove bli det første farmasøytiske glukosaminproduktet godkjent og lansert i Storbritannia i andre halvår 2007. Det er ikke oppgitt under hvilket varemerke produktet vil bli lansert.

William Ransom & Son omtales som pionéren og den ledende aktøren i markedet på 50 millioner pund for glukosaminbaserte helsekostprodukter i Storbritannia. Navamedic og Ransom ser frem til å introdusere det første farmasøytiske glukosaminproduktet i dette markedet.

- Storbritannia vil bli et viktig marked for oss, og vi er glade for å ha sikret oss en så sterk
partner. Vår partner er den ledende aktøren i markedet for glukosamin som helsekost i Storbritannia, de har inngående kunnskap om markedet og er anerkjent for sitt fokus på produkter av høy kvalitet. Sammen vil vi etablere et legemiddelsegment i markedet, og vi tror at vi kan ta en vesentlig del av dette interessante markedet sammen med Ransom, sier konsernsjef Øyvind Brekke i Navamedic.

I henhold til avtalen vil Navamedic motta en lisensbetaling på 600.000 pund, tilsvarende 7,17 millioner kroner. Av disse forfaller 300.000 pund, 3,59 millioner kroner, til betaling ved undertegning av avtalen og resten forfaller til betaling når Navamedic mottar markedsføringstillatelse i Storbritannia.

Den tiårige avtalen er eksklusiv og Ransom garanterer kjøp av gitte minimumsvolumer de første to årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere