Navarsete avlyser  

Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)

Dropper internasjonal konferanse på grunn av striden om den ulovlige partistøtten.

20.09.10 15:07

Kommunalminister Liv Signe Navarsete skulle mandag ha reist til St. Petersburg i Russland for å delta på en internasjonal konferanse om grensesamarbeid.

Men reisen er nå avlyst.

- Hvorfor avlyser hun turen?

- På grunn av alle sakene. Hun prioriterer jobbing med å få fram i lyset alle forhold i forhold til den saken som handler om partistøtten, sier Lars Gjemble, medierådgiver for Senterpartiets stortingsgruppe, til Nettavisen.

Kommunikasjonssjef Liv Merete Wiker i Kommunal- og regionaldepartementet, påpeker at departementet vil være tilstede på konferansen.

- Statsråd Liv Signe Navarsete avlyste det oppsatte besøket i St. Petersburg fordi hun mente det nå er viktig å være tilstede i Norge og jobbe med den aktuelle situasjonen, både i regjering og i partiet. Embetsverket i Kommunal- og regionaldepartementet er som planlagt til stede på konferansen, og vil ivareta Navarsetes oppgaver, sier Wiker.

Mottok 700.000,-
Det har den siste tiden stormet rundt Navarsete og Senterpartiet, etter de mye omtalte armbåndene som flere statsråder hadde mottatt - og etter at det ble kjent at partiet hadde mottatt 700.000 kroner i ulovlig partistøtte fra to kraftselskap.

Det var en tydelig preget Sp-leder som møtte sine egne på partiets landsstyremøte på Lillestrøm fredag.

- Velkommen til landsstyremøtet i en veldig turbulent tid, sa Navarsete da hun åpnet møtet.

I sin tale fortalte Navarsete at hun vil tilbakebetale sin godtgjørelse som partileder på 50.000 kroner, siden partiet nå trenger penger etter å ha betalt tilbake de 700.000 kronene de mottok fra kraftselskapene.

Les egen sak: Blar opp 50.000 kroner

Skulle møte ministre
Ministre fra flere land skal delta på konferansen.

Mandag skulle Navarsete ha åpnet en fotoutstilling om Norge, som er laget av Innovasjon Norge, på Moscovsky Railway Station i St. Petersburg

Hun skulle også møte flere ministre som skal delta på konferansen, blant annet Russlands regionalminister Viktor Basargin, Polens regionalminister Elzbieta Bie¿kowska og Finlands finansminister Mauri Pekkarinen. Hun skulle også møte presidentens representant for Nordvest-Russland, Ilya Klebanov.

Selve konferansen starter tirsdag.

Les også: - Dere er amatører

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag