Navarsete ber partiet avklare om hun har tillit

Oslo (NTB): Senterparti-leder Liv Signe Navarsete mener uroen rundt henne ikke kan fortsette og ber partiet avklare om ledelsen har tillit.

10.01.14 15:56

Navarsete understreker at hun ikke vil svare på om hun vil gå av som partileder eller ikke. Men overfor TV 2 gjør hun det klart at den svært urolige og kaotiske situasjonen rundt partiledelsen generelt, og rundt henne selv spesielt, må avklares raskt.

- For meg er det viktig at partiet avklarer den tilliten, for en leder må ha tillit for å sitte og en nestleder må ha tillit for å sitte. Og den uroen som rir partiet nå som en mare, kan ikke fortsette, sier hun til TV 2.

Uttalelsene kan tolkes dit hen at Navarsete åpner for at det avholdes et snarlig ekstraordinært landsmøte der partiet velger ny ledelse. Hun fikk fornyet tillit som partileder på landsmøtet i fjor vår, og skal i henhold til vedtektene bli sittende som leder i det minste fram til neste valg, som er på landsmøtet i 2015.

- Vi må bestemme oss for hvordan partiet skal håndtere dette, om vi skal ha et ekstraordinært landsmøte eller ikke. Hvordan dette skal gjøres, må vi drøfte i partiet nå, sier hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.