Gå til sidens hovedinnhold

- Navarsete driver med upassende innblanding

Liv Signe Navarsete får kjeft etter å ha blandet seg i andres arbeidsoppgaver.

Styreleder i Helse Bergen og tidligere statsråd reagerer sterkt på utsagn fra Liv Signe Navarsete, melder Firda.

- Hun driver med upassende innblanding på et felt som tilhører en annen statsråd. Jeg syns det er veldig rart og veldig uryddig at andre statsråder gir oss instrukser gjennom media. Jeg hører ikke etter det, sier styreleder Rannveig Frøiland i Helse Bergen til Firda.

Tar til motmæle
Den tidligere olje- og energiministeren og stortingsrepresentanten for Ap fra 1985-2005, tar til motmæle etter Navarsete sine uttalelser om at styremedlemmer som sitter i helseforetakene bør huske hvilket parti de kommer fra og at de også bør vurdere å trekke seg dersom de ikke vil følge signalene fra regjeringen.

- Vi skal holde oss til oppdragsdokumentet fra helseministeren, ikke etter hva partilederne i ulike parti synes. Jeg sitter ikke i styret som partipolitiker. Jeg er pekt ut av det regionale helseforetaket, sier Frøiland.

- Bør vurdere sin stilling
Saken handler om at Navarsete mandag ga uttrykk for at Helse Vest- styreleder Gerd Dvergsdal (Sp) burde vurdere styrevervet sitt i Helse Vest, etter at partifellen under et radiointervju hadde sagt at hun i styrearbeidet distanserer seg fra politikken.

- Trist
Sps gruppeleder i fylkestinget, Jenny Følling, og fylkespartileder Jenny Følling og fylkespartileder Karen Marie Hjelmeseter tar avstand fra kritikken Navarsete retter mot Helse Vest-styreleder Dvergsdal.

- Jeg syns det er trist at partilederen vår gjør dette mot en representant som har gjort jobben din i helseforetaket så langt som det er mulig innenfor de økonomiske rammene, sier Følling. Og legger til at hun ville bedt om unnskylding om hun hadde sagt noe slikt.

Dette er to saker publisert på Firda sine nettsider onsdag 5. januar og tordag 6. januar.

Begge sakene kan leses i sin helhet her.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken