RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Navarsete: Fylkene får mer ansvar for boligutbygging

Oslo (NTB): Kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) varsler at regjeringen i den nye boligmeldingen skal gi fylkene i oppgave å koordinere boligbyggingen.

Kommunene har i dag ansvar for arealforvaltning og boligplanlegging. Fylkeskommunen skal få oppgaven med å koordinere boligutbyggingen, skriver Nationen.

- I dag har vi samordnet nasjonale planer for blant annet samferdsel, men ikke for boligbygging. Dermed ser man ikke helheten i behovene i regionen. Det vil vi endre på i boligmeldingen. vi vil at fylkeskommunen i større grad skal få i oppgave å fordele og styre utbyggingen. Det kan sikre bedre utnytting av arealene, sa Navarsete på jordvernkonferansen «Truet jord 2013» i Oslo torsdag.

Regjeringen skal utarbeide nye statlige planretningslinjer der det skal legges vekt på å ta hensyn til matjord, naturressurser og transport, opplyser Navarsete til avisen.

Norges Bondelag mener Navarsetes plan er et steg i riktig retning, men ikke nok. Matjord må få sterkere juridisk vern, mener generalsekretær Per Skorge.

I Høyre faller ikke Navarsetes strategi i god jord. Stortingsrepresentant Michael Tetzschner, som sitter i kommunalkomiteen på Stortinget, mener ikke at fylkene bør få en slik oppgave i fanget. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere