RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Navarsete: Gir kommunene muskler og handlingsrom

Oslo (NTB-Stian Johnsen): Historisk lav øremerking i statsbudsjettet og en vekst på 5 milliarder kroner i frie inntekter gir kommunene rom til å prioritere viktige velferdsoppgaver, ifølge Sp-leder Liv Signe Navarsete.

Regjeringen holder det den har lovet og innfrir KS' krav om 5 milliarder kroner mer i frie inntekter til kommunene i statsbudsjettet for 2013. De frie inntektene vil neste år passere 300 milliarder, mens kommunenes samlede inntekter øker med 6,8 milliarder og passerer 400 milliarder.

- Vi har vært særlig opptatt av at kommunene får handlingsrom og muskler til å prioritere viktige velferdsoppgaver i de enkelte kommunene, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete til NTB.

- Det gjør at kommunene har frie midler som ikke kun er knyttet til befolkningsvekst, men som kan gå til utgifter i hver enkelt kommune. Dessuten er det en historisk lav øremerking i dette budsjettet.

- Vi følger opp det vi har sagt når det gjelder samhandlingsreformen. Helseforetakene har satt opp takstene, men kommunene får godt med midler til å dekke dette, sier Navarsete. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere