Gå til sidens hovedinnhold

Navarsete gjenvalgt som Sp-leder

Liv Signe Navarsete ble lørdag gjenvalgt som leder for Senterpartiet.

Det skjedde under partiets landsmøte. Bare 9 av de 152 delegatene stemte mot Navarsete.

- Takk for tilliten dere viser meg ved å gjøre meg til leder i nok en periode. Takk for støtten jeg får fra dere både i festlige sammenhenger men også i hverdagen, sa Navarsete under landsmøtet.

Tidligere lørdag hadde sentralstyre i Senterpartiet gått inn for at det bør bli folkeavstemning om EØS-spørsmålet. Sentralstyret i SP var egentlig imot folkeavstemning, men snudde.

Dermed har også Senterpartiet gått med i gruppen av partiet og organisasjoner som ønsker folkeavstemning om EØS. Tidligere har Senterungdommen flagget saken, og det var Sps ungdomsparti som kom med forslaget under sentralstyret.

- Ja, vi vil ha folkeavstemning og vil jobbe for å få moderpartiet inn på samme linje på landsmøtet, sa Senterungdommens leder Sandra Borch i januar.

Dengang sa Liv Signe Navarsete at Sp i regjering ikke skal røre EØS-avtalen i neste stortingsperiode. Arbeiderpartiet har tidligere sagt at Ap ikke sitter i regjering uten EØS-avtalen.

Nå har Borch likevel kommet et godt stykke på vei. Sentralstyret anbefaler nå landsmøtet i partiet å stemme for at: «Det norske folk selv skal påvirke avgjørelsen om Norge skal være medlem i EØS og ha et fremtidig mål om en folkeavstemning om Norges EØS-medlemskap» melder TV 2 .

Flere andre organisasjoner, blant andre Fremskrittspartiet og LO, har sagt at de ønsker folkeavstemning om EØS.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken