RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Navarsete innkaller byggenæringen til møte

Oslo (NTB-Trine Andersen): Uenighet om byggekostnader gjør at kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) innkaller byggenæringen til dialogmøte.

Det har oppstått stor uenighet mellom regjeringen og byggebransjen om hvor mye statlige krav har å bety for byggekostnadene og dermed boligprisene.

- Det har versert ulike tall fra 50.000 kroner til 600.000 kroner per bolig. Det er en veldig stor forskjell. I stedet for å drive med skyttergravspolitikk og debattere gjennom mediene, ønsker jeg nå å møte næringen. Jeg håper vi kan bli enige om et grunnlag å arbeide videre på. Et godt samarbeid med næringen er nødvendig for å få fart på boligbyggingen, sier Navarsete til NTB.

Møtet skal holdes i departementet onsdag til uka. Invitert er blant andre toppsjefene i Veidekke, Skanska Norge, OBOS, Bybo Bergen og Selvaag Bolig.

- Jeg ønsker å diskutere med næringen hva det er som er prisdrivende i markedet, og hvor stor del av prisveksten som kan tilskrives krav som blir stilt, sier Navarsete. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere