*Nettavisen* Nyheter.

Navarsete kaller Sveaas for versting

Oslo (NTB-Ole-Tommy Pedersen): Senterparti-leder Liv Signe Navarsete beskylder investor Christen Sveaas, som har saksøkt staten i en skogbrukssak, for å være en arrogant riking som tror han kan ta seg til rette.

Sveaas har saksøkt staten etter å ha fått avslag både lokalt og hos Statens landbruksforvaltning på søknaden om å få kjøpe 2.300 mål skog i Nordre Land kommune i Oppland. Det får samferdselsminister og leder for Senterpartiet Liv Signe Navarsete til å se rødt, skriver Dagens Næringsliv.

- Sveaas representerer det verste av dem som tror de kan ta seg til rette bare de har penger, sier Navarsete om investorens opptreden etter at han ble nektet å ekspandere sitt skogeierskap i kommunen.

Investoren er hovedeier i selskapet A/S Kistefos Træsliberi, som allerede eier 120.000 mål skog i kommunen. Selskapet hans har tapt 100 millioner kroner de siste tre årene, og er avhengig av mer skog for å drive lønnsomt.

Navarsete sier hun ikke kjenner Sveaas-saken spesielt, men kaller utspillet hans arrogant.

- Når Sveaas kommer med sine penger, så skal lokalbefolkningen liksom bare være glad, takke og bukke og stå med luen i hånden. Sveaas uttrykker en sterk arroganse for lokalbefolkningen, mener Navarsete.

- Vi trenger jo ikke konsesjonsloven i 2009. Dette er jo DDR og planøkonomi. Man skulle tro at mange kommuner ville ønske en investor som Kistefos velkommen. Vi har prøvd å etablere levekraftige bedrifter i Nordre Land, men det går ikke når vi blir motarbeidet av sosialistene her oppe, sier han.

Investoren og skogeieren skal møte staten i Gjøvik tingrett i oktober.

- Det kommer sikkert til å gå to-tre år med rettssaker, samt ytterligere fem år hvis jeg blir tvunget til å selge eiendommen. Jeg gir meg aldri når jeg føler meg urettferdig behandlet, sier Sveaas til DN. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.