Navarsete kåret til Distrikts-Norges mektigste

Oslo (NTB): Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) er av avisen Nationen kåret til kvinnen i landet som har mest makt over norske distrikter.

Nationen peker på at Sp-lederen har fast plass i regjeringens underutvalg, noe som gir henne en «unik maktposisjon det er vanskelig å konkurrere mot.» Det er her de vanskeligste sakene blir avgjort, og mange av dem har stor betydning for folk og næring landet rundt.

- Jeg er ikke så opptatt av selve kåringen, men mer av hvordan jeg bruker makten til å sikre en god utvikling i hele landet, sier Navarsete til avisa.

Samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) kommer på andreplass, mens Tysklands statsminister Angela Merkel havner på tredje.

Bak på listen over Distrikts-Norges mektigste kvinner finner vi i denne rekkefølgen Tine-konsernsjef Hanne Refsholt, administrerende direktør Kristin Skogen Lund i NHO, Høyre-leder Erna Solberg, nestleder Brita Skallerud i Norges Bondelag, administrerende direktør Sigrun Vågeng i KS, administrerende direktør Ragnhild Borchgrevink i Viken skog og til slutt på tiendeplass, kulturminister Hadia Tajik (Ap). (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.