*Nettavisen* Nyheter.

Navarsete måtte gå etter ordføreropprør

Oslo (NTB): Et dramatisk telefonmøte noen dager før jul ble sterkt medvirkende til Liv Signe Navarsetes avgang som leder i Senterpartiet, ifølge Dagens Næringsliv.

Lørdag før julaften innkalte en opprørt Navarsete til et ekstraordinært sentralstyremøte i Senterpartiet og ba om en lojalitetsavklaring. Dagen før var hun blitt bedt om å trekke seg eller varsle at hun ville gå av på landsmøtet i 2015.

Dette sentralstyremøtet skapte ifølge Dagens Næringsliv ytterligere dårligere stemning i partiledelsen og mellom fløyene i partiet.

Torsdag før jul sa Navarsete på Politisk Kvarter på NRK at hun ønsket å røyke ut den eller de som hadde lekket den interne granskingsrapporten partiet hadde gjennomført. Dette skapte sterke reaksjoner i partiet og tidfester når Navarsete var ferdig som partileder, sier en kilde til Dagens Næringsliv.

At uttalelsen ble beklaget allerede dagen etter hjalp ikke. Skaden var allerede skjedd.

Den samme torsdagen sendte Stjørdal-ordfører Ivar Vigdenes, Borten Moes personlige tidligere rådgiver fra tiden i Olje- og energidepartementet, en tekstmelding til Navarsete der hun ble bedt om gå av eller varsle sin avgang. Vigdenes ønsker ikke å kommentere disse opplysningene overfor DN. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.