Navarsete mener Frp står bak bråket om E16

Oslo (NTB): Sp-leder Liv Signe Navarsete mener bråket rundt den omstridte E16-utbyggingen i Lærdal er bevisst skapt av Fremskrittspartiet.

- Frp blåser opp denne saken fordi de ikke er interessert i å bruke penger på E16 gjennom Lærdal. Det er motivasjonen deres, sier Navarsete til Klassekampen.

Hun mener hun ikke gjorde noe galt da hun kontaktet statsrådskollega Bård Vegar Solhjell (SV) like etter valget for å få ham til å trosse Statens vegvesens råd om ikke å legge E16 gjennom Lærdal i tunnel.

- Jeg videreformidlet bare hva et enstemmig kommunestyre i Lærdal hardt gått inn for. Hvis den type virksomhet ble avlyst, slik Frp og Høyre argumenterer for, kunne vi like gjerne avlyst politikk i Norge, sier hun.

Beslutningen om å legge den nye europaveien i tunnel innebærer en ekstrakostnad på 400 millioner kroner. Veivesenet anbefalte på sin side en trasé som lå bare 300 meter fra Navarsetes hus. Både Frp og Høyre har kalt Navarsetes innblanding uakseptabel og har varslet at de vil ta saken opp i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Navarsete mener Frp forsøker å utnytte saken for å snike seg unna millionregningen for tunnelen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.