RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Navarsete nedkjempet Borten Moe om vikardirektiv

Oslo (NTB): Statsrådene Ola Borten Moe, Lars Peder Brekk, et flertall i stortingsgruppen og sentralstyret var imot at Senterpartiet skulle ta dissens i regjeringen på vikardirektivet.

Partileder Liv Signe Navarsete måtte hasteinnkalle landsstyret for å få viljen sin, skriver Dagens Næringsliv.

Sosialistisk Venstreparti hadde allerede varslet at de ville ta dissens på vikardirektivet og alle forventet at Senterpartiet ville gjøre som SV. Men da sentralstyremedlemmene samlet seg til telefonkonferanse fredag 2. mars, ble det klart at partiet var splittet.

Spørsmålet om dissens i vikardirektivsaken, tydeliggjorde enda en gang en uenighet og kampen mellom Senterpartiets to fremste politikere, leder Liv Signe Navarsete og nestleder Ola Borten Moe.

Til slutt gikk saken til votering i partiets landsstyre og Navarsete gikk seirende ut av konflikten. Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa sto på Navarsetes linje.

Ifølge Dagens Næringslivs kilder var seks av elleve medlemmer i sentralstyret skeptiske til Navarsetes linje. I Senterpartiets stortingsgruppe var det bare tre av elleve representanter som ville at partiet skulle ta dissens. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere