Gå til sidens hovedinnhold

Navarsete politianmeldt

Rød Ungdom har anmeldt Liv Signe Navarsete.

Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete onsdag politianmeldt av Rød ungdom, melder P4.

Navarsete er anmeldt for brudd på paragraf 276a, som omhandler korrupsjon.

Les hele anmeldelsen her

Bakgrunnen for anmeldelsen er at hun tok i mot et armbånd i hvitt gull til en verdi av 26.500 kroner da hun døpte fergen MS «Bergensfjord» for det tidligere Røkke-selskapet Aker Yards.

- Liv Signe Navarsete har mottatt en svært dyr gave fra et av det største selskapene innenfor feltet hun var statsråd for. Jeg forstår ikke hvorfor Aker Yards skulle bruke så mye penger på en gave til en statsråd, hvis de ikke trodde at de skulle få noe igjen for det. Denne saken er så alvorlig at det trengs politietterforskning, for å se om det er gjort noe ulovlig, sier leder i Rød Ungdom, Iver Aastebøl, til Nettavisen.

Les også: Her er armbåndet

Han mener unnskyldningen Navarsete har kommet med, ikke holder.

- Det er flott at Navarsete legger seg flat og leverer tilbake gaven, men har hun gjort noe ulovlig, må hun ta sin straff, på samme måte som vanlige folk. Det kan ikke være anmesti for toppolitikere.

- Frykter ikke etterforskningen
Les også: Her er brevet hun ignorerte

Aastebøl forventer at Økokrim nå går grundig inn i saken.

Navarsete, som er i Stjørdal, sier til VG Nett at hun ikke frykter politietterforskningen.

Les også: Professor: - Navarsete skulle sagt nei

Økokrim bekrefter
Økokrim bekrefter at de har mottatt anmeldelsen.

- Vi bekrefter at vi har mottatt anmeldelsen, og at den som alle anmeldelser vil bli vurdert. Utover det pleier vi ikke å uttale oss om anmeldelser eller eventuell saksgang, sier kommunikasjonsrådgiver Mie Skarpaas i Økokrim til Nettavisen.

Bar armbåndet
Navarste som kommer fra Sogndal, har bodd i Lærdal siden 2000. På skuddårsdagen 29. februar 2008 fridde hun til varaordfører Lars Petter Nesse.

17. mai 2008 giftet de seg i den norske sjømannskirken i London. Bryllupsfesten ble holdt i Lærdal med 100 mennesker, en anledning hun valgte å bruke armbådet, skriver VG.

Navarsete ble som tobarnsmor i 1992 enke da ektemannen brått døde på grunn av hjerteinfarkt.

- Burde reagert, beklager!
I Politisk Kvarter onsdag morgen sa Navarsete at hun kun hadde brukt armbåndet ved et par private sammenhenger og tre-fire offentlige sammenhenger.

- Da jeg fikk gaven, var jeg ikke kjent med verdien. Men jeg var opptatt av ligningen, og på det tidspunktet jeg fikk taksert det og fikk vite prisen, burde jeg ha reagert, sa hun da.

Les også: - Jeg håper jeg kan få tilgivelse

Levert tilbake
Statsråden rapporterte inn gaven til skattemyndighetene på selvangivelsen og skattet av den, men hun unnlot å registrere armbåndet. Hennes sjef, Jens Stoltenberg, ble først kjent med gaven i forrige uke.

Armbåndet er nå levert tilbake fra Kommunal- og regionaldepartementet til Samferdselsdepartementet. Samferdselsdepartementet vil levere det tilbake til giver (STX European).

Reklame

Siste sjanse i dag: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken