Sp-leder og kommunalminister Liv Signe Navarsete - som onsdag møter partifeller og lokale tillitsvalgte i Hardanger - sier regjeringens beslutning om å ta en ny runde om sjøkabelalternativet for kraftlinjen Sima-Samnanger er «viktig for legitimiteten til vedtaket», men gjentar at sjøkabelalternativet allerede er grundig utredet.

Les også: - Kast Sp ut av regjering

- Lenge og grundig utredet
- Jeg mener saken har vært lenge og grundig utredet, og vi ba nettopp om mer utredning av sjøkabel. Men nå er vi der vi er, og vi får ta det derfra, sier Navarsete til NRK P2.

Navarsete sier videre at det er bra hvis en ny utredning kan øke forståelsen for vedtaket og sier det så langt har vært vanskelig å komme fram med fakta i saken.

Navarsete avviser at den nye sjøkabelutredningen er et spill for galleriet der utfallet er gitt og sier at det ikke var noen lettvin avgjørelse å slå retrett.

- Undervurderte ikke motstanden
Foran møtet med partifeller og tillitsvalgte onsdag avviser Navarsete at regjeringspartiene undervurderte motstanden mot kraftlinjene i Hardanger og sier det har vært god kontakt med folk i distriktene underveis.

- Jeg kan bare snakke for meg selv. Jeg var veldig klar over at motstanden var sterk. Jeg er vestlending selv og bor i Sogn der vi har luftspenn på kryss og tvers - uten at det har vært sett på som noe problem der. Men jeg kjenner hardingene som et bestemt folkeferd, sier Navarsete til NRK.

Hun sier utfordringen for regjeringen har vært å avveie motstanden mot kraftlinjene med de faglige anbefalingene og gjentar at målsettingen hele tiden har vært å skaffe Bergen en sårt tiltrengt bedre strømforsyning innen 2012.