RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Navarsete skal se nærmere på startlånordningen

Oslo (NTB): Kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) skal gjennomgå kommunenes praktisering av Husbankens startlånordning.

Hun ønsker å sikre at startlån går til dem de var ment for, nemlig de vanskeligstilte, skriver Dagens Næringsliv.

- Intensjonene er veldig klart kommunisert til kommunene fra Husbanken. Startlånet skal gå til unge og andre som har varige utfordringer med å komme inn på boligmarkedet. Det er kommunenes ansvar å sørge for dette. Det er ikke uoverkommelig. Denne ordningen er ikke spesielt vanskelig, egentlig, sier Navarsete.

Over halvparten av dem som mottar startlån tjener over 400.000 kroner i året og folk med inntekt på 1 million kroner har fått startlån, ifølge en gjennomgang som DN har gjort.

- Når det kommer opp sånne eksempler, og vi i tillegg har fått flere rapporter, gjør det at vi vil gå gjennom og se om dette fungerer i tråd med intensjonene. Startlånet skal gå til folk som ikke på egen hånd kan komme inn på boligmarkedet, men som kan betjene et lån. Det skal ikke gå til dem som akkurat i dag har et problem, men som kan løses ved å spare noen år, sier Navarsete.

I Stavanger-området har man tidligere foretatt en gjennomgang som avdekket at startlån forbeholdt vanskeligstilte, ble tildelt folk med millioninntekt. Nå har byråd Anniken Hauglie (H) i Oslo bedt om en tilsvarende gjennomgang i hovedstaden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere