RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Navarsete skattet av armbåndet

Foto: Foto (ODD HELGE BRUGRAND)
Sist oppdatert:
- Jeg er glad for at tvilen nå er fjernet, sier Liv Signe Navarsete.

- Skatt Vest har i dag bekreftet at Liv Signe Navarsete innrapporterte et armbånd for inntektsåret 2006. Armbåndet ble mottatt da hun som samferdsleminister var gudmor ved dåpen av gassferja Bergensfjord, den 25. november 2006, skriver kommunal- og regionaldepartementet i en pressmelding.

Verdien på armbåndet er i selvangivelsen rapportert til å være 27.150 kroner. Navarsete har tidligere opplyst at verdien på armbådnet er 26.500.

- Forskjellen i verdi ligger i at hun rapporterte inn et merke med dato og navn på ferja, som var festet til armbåndet, står det i pressemeldingen.

- Glad for det
Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete, sier hun er glad for bekreftelsen.

- Det ble sådd ubegrunnet tvil om jeg hadde innrapportert verdien på gaven til skattekontoret. Jeg regner med dette at all tvil om innrapportering nå er fjernet. Det er jeg glad for, sier Navarsete i en uttalelse.

Les også: Navarsete snur i armbånd-saken
Les også: Her er armbåndet

Snudde i saken
Sp-leder Liv Signe Navarsete har tidligere nektet å legge fram dokumentasjon på at hun skattet av armbåndet hun fikk av Aker Yards i 2006.

Onsdag snudde hun imidlertid i saken.

- Jeg vil i morgen be ligningskontoret stadfeste at det ikke har kommet fram nye opplysninger i saken - det vil si at jeg har oppgitt armbåndet til beskatning, sa hun.

Navarsete har tidligere opplyst til TV2 Nyhetene at Statsministerens kontor (SMK) har rådet henne til ikke å legge fram ligningsopplysningene.

- Statsministerens kontor har så langt rådet oss til å ikke gjøre det, for det vil være et nytt steg i forhold til å gå over i et forhold som er mellom den enkelte og ligningsmyndighetene, sa hun til TV2 Nyhetene onsdag ettermiddag.

Foss: - Fornuftig
Foss har rost Navarsete for å ha valgt en snuoperasjon.

- Det er fornuftig at hun gjør det. Det er ingenting som hindrer en politiker å være åpen på et slikt skattespørsmål når det har mer å gjøre med offentlig enn privat interesse. Dette er en gave til departementet som hun har urettmessig beholdt. Så derfor er det av offentlig interesse, sa Foss til Nettavisen onsdag.

Foss mente hele prosessen har vært rotete fra dag én, og mente statsminister Jens Stoltenberg burde ha klargjort gavepraksisen for statsråder langt tidligere enn det han gjorde.

- For en gangs skyld så var han i hvert fall rask med å lage nye regler, men det har drøyd veldig lenge, sier han og påpeker at det har tatt nesten ett år fra Stortinget vedtok den nye gavepraksisen til SMK sendte ut rundskrivet i februar i år.

- Det som er kritikkverdig er at statsministeren er så rask med å ordne opp så fort det kommer i media, la han til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere