RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Navarsete til kamp i Brussel

Brussel (NTB): Forslaget til nye EØS-regler for regionalstøtte og differensiert arbeidsgiveravgift fikk Liv Signe Navarsete (Sp) til å avbryte valgkampen og dra til Brussel torsdag.

EFTAs overvåkingsorgan ESA jobber med nytt regelverk for regionalstøtte i EØS-landene fra 2014, og det er forslag knyttet til Norges praksis med differensiert arbeidsgiveravgift som ifølge NRK har fått kommunal- og regionalministeren til å dra til EU-hovedstaden.

Navarsete mener forslaget i verste fall kan bety at kun kommuner i Hedmark, Oppland og de tre nordligste fylkene beholder en lavere avgift. Det kan bli dramatisk for tusenvis av arbeidsplasser i distriktene, mener hun.

- Det verste som kan skje, er at Vestlandet og Midt-Norge mister differensiert arbeidsgiveravgift, sier Navarsete til NRK.

Den differensierte arbeidsgiveravgiften er et distriktspolitisk tiltak i Norge. Mens bedrifter i distriktene betaler lavere eller ingen avgift for å ansette folk, betaler bedrifter i sentrale strøk full avgift. I alt er det snakk om avgiftskutt på 13 milliarder kroner.

Den norske regjeringen argumenterer nå for fleksibilitet i de nye reglene slik at det norske systemet kan opprettholdes. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere