Navarsete vil ikke trekke seg

Oslo (NTB): Selv om kritikken mot Liv Signe Navarsete har økt i styrke den siste tiden, nekter hun å trekke seg. - Jeg er en fighter, forsikrer Sp-lederen.

Navarsete måtte se at partiet gjorde sitt dårligste stortingsvalg noensinne i fjor høst, og flere i partiet diskuterer åpent et lederskifte. Likevel er ikke den hardt pressede Sp-lederen fristet til å trekke seg.

- Nei. Det er klart det er slitsomt med så mange negative saker, men jeg er en fighter. Sp kjemper mot mange sterke interesser i samfunnet, og det vil alltid være stort press mot oss. Jeg er ikke den første Sp-lederen som står i en storm, sier Navarsete til Klassekampen.

Flere ordførere har ytret ønske om et snarlig ekstraordinært landsmøte for å få valgt en ny partileder. Navarsete legger ikke skjul på at kritikken gjør vondt.

- Det er selvfølgelig fritt i et politisk parti å være kritisk til ledelsen. Men det som er trist og forundrer meg litt, er at dette ikke tas opp gjennom partiet, og i stedet diskuteres i mediene. Det er ennå ikke gått ett år siden ledelsen ble enstemmig valgt på landsmøtet, og da registrerte jeg ingen dissens. Jeg tror noen burde tenke gjennom måten de fremmer sine krav på, sier Navarsete.

Hun sier et eventuelt vedtak om å ha et ekstraordinært landsmøte i år må gjøres gjennom de ordinære partiorganene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.