RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Navarsetes ektemann erklærte seg inhabil i veisak

Bergen (NTB): Liv Signe Navarsetes ektemann erklærte seg inhabil da Lærdal kommune behandlet den omstridte veisaken.

Tidligere varaordfører Lars Petter Nesse, Navarsetes ektemann, var en av fire som ble erklært inhabile da kommunestyret behandlet saken, skriver Bergens Tidende.

- Alle politikerne som bodde innenfor planområdet, gjorde det. Det ble sagt at «her har vi ordfører, varaordfører og samferdselsminister i samme område. Her må vi være obs», opplyser Monika Lysne, arealplanlegger i Lærdal kommune.

NRK meldte tirsdag at Navarsete tok direkte kontakt med miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) etter at kommunestyret hadde vedtatt å gå inn for å legge E16 i en tunnel istedenfor i en åpen trasé 300 meter fra huset til Navarsete og Nesse.

En uke før regjeringen gikk av, sendte Samferdselsdepartementet ut et brev med et vedtak som støttet kommunens avgjørelse. Saken var til behandling i departementet fordi Statens vegvesen leverte inn en innsigelse på kommunens vedtak.

Liv Signe Navarsete selv mener hun ikke er inhabil og har sagt til NTB at hun tar kritikken med stor ro. Solhjell har sagt at henvendelsen fra Navarsete ikke hadde noen innvirkning på vedtaket. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere