RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Navigasjonsfeil hos Avinor rammet fly i nord

Sist oppdatert:
All flytrafikk fra Trondheim og nordover ble rammet av problemer med Avinors navigasjonssystem søndag. Rett før klokka 16 var problemene løst.

– Feilen er rettet opp, og det er igjen åpnet for flytrafikk, som gradvis vil normalisere seg i timene framover, sier Kristian Løksa, pressekontakt for flysikring i Avinor, til NTB.

– Radar og kommunikasjon med flyene og øvrig teknologi har fungert som normalt, så situasjonen har ikke utgjort noen sikkerhetsrisiko, fortsetter pressekontakten.

Feilen ble meldt like etter klokka 15 søndag ettermiddag, og ved 15.45-tiden var problemene løst, skriver Adresseavisen.

Enkelte fly er blitt innstilt, og det kan få følger for trafikken utover kvelden, ifølge fungerende lufthavnsjef Per Jarle Ingstad ved Trondheim lufthavn, Værnes.

– Men det vil forhåpentligvis normalisere seg i løpet av kort tid, sier Ingstad.

Problemene med navigasjonssystemet førte til at ingen fly fikk ta av, men det skal ikke ha fått konsekvenser for dem som allerede var i lufta.

Ifølge NRK oppsto den tekniske feilen ved Bodø lufthavn. (©NTB)Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere